Плаќање со платежни картички 

Кога купувате производи од нашата понуда на веб-страната www.krs.mk имате можност за плаќање онлајн  со платежна картичка: 

Вашата нарачка можете да ја платите користејќи платежна картичка од сите банки: Visa, Visa Electron, Mastercard,  Maestro (само доколку има CVV2/CVC код на позадината од картичката)   Картичката  мора да биде одобрена од банката издавач за плаќање онлајн.   

Кога нарачувате онлајн, со избирање на соодветен начин на плаќање, ќе бидете пренасочени на страницата на Стопанска банка, која е заштитена и безбедна за овој начин на плаќање. Во ниеден момент, информациите за вашата платежна картичка не се достапни на нашиот систем. 

На оваа страна треба да ги внесете следниве информации:

  •  Име и презиме 
  •  Број на картичка 
  •  Дата на истекување 
  •  CVC2 / CVV2 код, што можете да го прочитате од вашата картичка. 

* Внесувањето и проверката на податоците се вршат исклучиво помеѓу корисникот на картичката и банката, а интернет-трговецот нема пристап до податоците што се разменуваат. 

 

Плаќањето не е можно во странска валута, само во МКД. Плаќањето е можно со платежни картички на домашни и странски банки. 

Купувачот кој користи услуга за онлајн плаќање со картичка на е-продавницата Крш, мора да ги исполни следниве услови: 

   – Корисникот мора да има отворена корисничка сметка на веб-страната www.krs.mk. 

   – Испораката на производи  е можна само на територијата на Северна Република Македонија, на адресата наведена во нарачката. 

   – Само сопственикот на картичката може да изврши наплата. 

 

* За време на успешниот процес на креирање онлајн нарачка со метод на платежна картичка, вашите средства се само резервирани. Само по резервација на производот заснована на залихата за вашата онлајн нарачка, се прави наплата на резервирани средства во вредност на производот резервиран за испорака. Во случај средствата да се резервираат при креирање нарачка, но за жал да го немаме производот за доставување, нашиот онлајн тим ќе ве исконтактира. Доколку во нашата понуда нема алтернативна замена и ако го откажете купувањето, средствата ќе бидат одрезервирани. 

Можете да добиете помош од нашиот центар за купувачи  со јавување на телефонскиот број 02 244 6315 или да испратете email на [email protected] и [email protected]. 

Ви посакуваме успешен шопинг! 

Ваш Крш!